Integrity Legal

7th December 2017

Khmer language translation of the video found here: ទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ K-3 ពី​ប្រទេស​កម្ពុជា

សួស្ដី! ខ្ញុំ​ឈ្មោះ Benjamin Hart ។​ ខ្ញុំ​គឺ​ជា​មេធាវី និង​ជា​នាយកគ្រប់គ្រង​នៃ​ក្រុមហ៊ុនIntegrity Legal នៅ​ក្នុងទី​ក្រុង​បាងកក​នៃប្រទេស​ថៃ ។

នៅ​ក្នុង​វីដេអូ​ថ្ងៃ​នេះ យើង​នឹង​ពិភាក្សា​ជា​ពិសេស​អំពី​​ទិដ្ឋាការមួយគឺ​ ទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ K-3 ដែល​ជា​ប្រភេទ​ទិដ្ឋាការ​ដ៏គួរអោយ​ចាប់​អារម្មណ៍មួយ ដោយ​​ផ្តោ​ត​ទៅ​លើ​​បរិបទ​ប្រទេស​កម្ពុជា សំរាប់ប្រជាពលរដ្ឋ​ខ្មែរ​ដែល​ចង់​ដាក់​ពាក្យ​រៀបអាពាហ៍ពិពាហ៍ជា​មួយ​ប្រជាពលរដ្ឋ​អាមរិក ។ និយាយ​អោយ​ចំ​ទៅ គឺ​អ្នកដែល​​ត្រូវ​​រៀបអាពាហ៍ពិពាហ៍ជា​មួយ​ប្រជាពលរដ្ឋ​អាមេរិក ដើម្បី​ដាក់​ពាក្យ​សុំទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ K-3 ។

ដូច​ដែល​យើងបាន​លើក​ឡើង​ខាង​លើ យើង​ស្ថិត​នៅ​ក្នុង​ទីក្រុង​បាង​កក ។ យើងបាន​រត់ការ​សំណុំរឿង​របស់ប្រជាពលរដ្ឋ​ថៃជា​ច្រើន ហើយ​ដោយ​សារ​តែ​យើង​ក៏​ស្ថិត​នៅ​​ជិត​ប្រទេស​កម្ពុជា ដែរ​នោះ ជា​ច្រើន​ឆ្នាំ​កន្លង​មក​នេះយើង​ក៏​បាន​​​រត់​ការអោយសំណុំរឿង​ជាច្រើនរបស់​​ប្រជាពលរដ្ឋខ្មែរ ឬ​សំណុំរឿង​ផ្សេងៗ​ទៀត​ដែល​មាន​ពាក់ព័ន្ធ​នឹង​ជនជាតិ​ខ្មែរ ។ ដូច្នេះ​យើងចង់​​បញ្ជាក់ថា ទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ K-3 នេះ​ជា​ទិដ្ឋាការ​មួយ​ដ៏​គួរ​អោយ​ចាប់​អារម្មណ៍ ។

យើង​សូមពន្យល់​រៀបរាប់បន្តិច​​ថា​តើ​អ្វីជា​ទិដ្ឋាការប្រភេទ K-3 ។ ទិដ្ឋាការប្រភេទ K-3 ត្រូវ​បាន​បង្កើតឡើង​​ដោយ​យោង​តាម​ប្រការ​មួយ​ចំនួន​នៅក្នុង​ច្បាប់អាយុ​ជីវិត ដែល​ត្រូវ​បាន​បង្កើត​ឡើង​នៅ​ក្នុង​អណត្តិរបស់​ប្រធានាធិបតី Clinton នៅ​ពេល​ដែល​មាន​សំណុំរឿង​ជា​ច្រើន​ដែល​បាន​កកស្ទះ​ ពាក់​ព័ន្ធ​នឹង​ប្រភេទទិដ្ឋាការ​ប្ដី​ប្រពន្ធ គឺ CR-1 និង IR-1 ហើយ​នៅ​ក្នុង​ទំព័រ​របស់​យើង​នេះ​ ក៏​មាន​វីដេអូ​មួយ​ទៀត​ដែរ ដែល​និយាយ​ផ្ដោត​ជា​ពិសេស​ទៅលើប្រភេទ​ទិដ្ឋាការ​ CR-1 និង IR-1 នេះនៅ​ក្នុង​ប្រទេស​កម្ពុជា ។ នៅ​ពេល​នោះ​ ជា​ធម្មតា​វា​ទាម​ទារ​រយៈពេល​ជា​ច្រើន​ឆ្នាំ​ដើម្បី​បញ្ចប់​សំណុំរឿងមួយ ។ ក្រសួង​មាតុភូមិ ធ្វើ​ការ​សំរេ​ច​លើ​ពាក្យ​ធានា​សំរាប់​ទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ​រៀប​អាពាហ៍​ពិពាហ៍ ។ ក្នុង​ពេល​ជាមួយ​គ្នា​នោះដែរ​ វា​ទាម​ទារ​ពេល​ប្រហែល ៦, ៧ ឬ​៨​ខែ ដើម្បី​ទទួល​បាន​ការ​សំរេច​យល់​ព្រម​លើសំណុំបែបបទ​ធានា​សុំ​ទិដ្ឋាការ​ប្រភេទគូដណ្ដឹង ។ ដូច្នេះ​ជា​ចុង​ក្រោយ​ អ្វី​ដែល​គេ​​ជួប​ច្រើន គឺ​​ស្ថានភាព​ដែល​សំណុំរឿងគូដណ្ដឹង​ត្រូវ​បាន​ដំណើរ​ការ​លឿន​ជាង​ប្ដីប្រពន្ធ ហើយ​យើង​សូម​បញ្ជាក់​ផងដែរ​ថា​តាម​ផ្លូវ​ច្បាប់ ជាពិសេស​ច្បាប់​អន្តោប្រវេសន៍ ​មិន​មាន​ភាព​ខុស​គ្នា​នោះ​ទេ​រវាង​ប្ដីប្រពន្ធ​ និង​គូដណ្ដឹង ដោយ​តាម​ផ្លូវ​ច្បាប់​សំណុំរឿង​ទាំង​ពីរ​នេះ​ត្រូវ​បាន​ចាត់​ទុក​ថា​ដូចគ្នា ។ បើ​គិត​តាម​ផ្លូវ​​រដ្ឋបាល​វិញ មាន​ការ​​កក​ស្ទះ​សំណុំរឿង​ទិដ្ឋាការ ឬ​សំណុំពាក្យ​ធានា​​ប្រភេទ​រៀបអាពាហ៍ពិពាហ៍ជា​ច្រើន ។ ​ខ្ញុំ​មិន​ដឹង​ថាវា​មក​ពីហេតុ​អ្វី​​ដែរនោះ​ទេ ប្រហែល​ជា​​​​អាច​បណ្ដាល​មក​ពី​ពួក​គេ​ដំណើរ​ការ​ទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ K-1បានយ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធិភាព​ជាង ឬ​មក​ពី​មាន​សំណុំរឿងទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ K-1មាន​ចំនួន​តិច​ ប៉ុន្តែនៅ​ពេល​នោះ​វា​ទាម​ទារ​ពេល​ជា​ច្រើន​ឆ្នាំដើម្បី​ទទួល​បាន​ការ​ដំណើរ​ការ​ពាក្យ​សុំ​ធានា​សំរាប់​ការ​រៀបការ​ជាមួយ​ពលរដ្ឋ​អាមេរិក ដោយ​ក្នុង​ខណៈពេល​ជាមួយ​គ្នា​នោះ វា​ទាម​ទារ​ពេល​ត្រឹម​តែ​ប៉ុន្មាន​ខែ​ប៉ុណ្ណោះ​សំរាប់​សំណុំរឿង​គូដណ្ដឹង ។ ដូច្នេះហើយ ទើប​ពួក​គេបាន​​បង្កើតទិដ្ឋាការ​​ប្រភេទ K-3 ដោយ​និយាយថា «ប្រសិនបើ​អ្នក​បាន​ដាក់​ពាក្យ​ធានា​​ប្ដី​ឬប្រពន្ធ​របស់​អ្នក​តាម​ប្រភេទទិដ្ឋាការ CR-1 ឬ IR-1ជា​ធម្មតាហើយ អ្នក​អាច​ដាក់​ពាក្យ​មួយ​ទៀត​ ដោយ​សុំទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ K-3 វិញ» ។ អ្នក​គ្រាន់​តែ​ដាក់​ពាក្យ​ម្តង​ទៀត​តាម​ទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ K ។ នោះ​​ហើយ​គឺ​ជា​អ្វី​ដែល​ពួក​គេ​បាន​ធ្វើ ។ ពួក​គេ​គ្រាន់​តែទាញ​យក​សំណុំរឿងទិដ្ឋាការរៀបការ​ទាំង​នេះ​ហើយនិយាយ​ថា អូខេ សំណុំរឿង​នេះ​ត្រូវ​បាន​ដាក់​ពាក្យ​ហើយ​ អ្នក​ត្រូវ​បញ្ជាក់​ថា​ពាក្យ​ធានា​របស់​អ្នក​ត្រូវ​បាន​ដាក់តាម​ដំណើរការ​​ដូច​ដែល​គេ​ធ្វើសំរាប់​គូដណ្ដឹង ។ ជា​លទ្ធផល K-3  គឺ​ជា​ពាក្យ​ដែល​ត្រូវ​បាន​គេ​ប្រើ​សំរាប់​ទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ​រៀបការ​ជាមួយ​ពលរដ្ឋ​អាមេរិក ប៉ុន្តែតាម​ពិត ​វិធីតាម​ទំលាប់ដែល​​គេត្រូវ​​ធ្វើ​ដើម្បី​នាំអ្នក​ណា​ម្នាក់​មក​កាន់​សហរដ្ឋ​អាមេរិកគឺ​តាម​រយៈទិដ្ឋាការប្រភេទ CR-1 ឬ IR-1 ។ ទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ​ K-3 ត្រូវ​បាន​គេ​ប្រើ​ជា​ទូទៅនៅ​ក្នុង​សំណុំរឿង​នេះ ពី​ព្រោះមនុស្ស​ទូទៅ​ស៊ាំនឹង​ការ​រត់​ការ​ប្រភេទ​ K-3 ដោយ​សារ​តែ​វា​គឺ​ជា​វិធី​ដ៏​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ក្នុង​ការ​នាំយក​ប្ដី​ឬប្រពន្ធ​មក​កាន់​សហរដ្ឋអាមេរិក ។ វា​ជា​រឿង​មួយ​ដ៏​​គួរ​អោយ​ចាប់​អារម្មណ៍​ដែរ​ ដោយ​សារ​តែ​ ទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ​ K-3 នៅ​តែ​តំរូវ​អោយ​មាន​ការ​ផ្លាស់​ប្តូរ​ស្ថានភាព​អន្តោប្រវេសន៍​របស់​អ្នក​ទៅ​ជា​អ្នក​រស់នៅ​ជាអចិន្ត្រៃ​យ៍​ដោយ​ស្របច្បាប់ ។ សំរាប់​អ្នក​ដែល​ចង់​ដឹង​អំពី​ដំណើរ​​ការ​ក្នុង​ការ​ផ្លាស់​ប្ដូរស្ថានភាព​អន្តោប្រវេសន៍ សូម​ចូល​ទៅ​មើល​វីដេអូនៅក្នុង​ទំព័រ​នេះផង​ដែរ​ដែល​ពិភាក្សា​ជាពិសេស​អំពី​ដំណើរ​ការ​នៃការ​ផ្លាស់ប្ដូរ​នេះ ប៉ុន្តែអ្វី​ដែល​យើង​នឹង​ពិភាក្សា​នៅ​ថ្ងៃ​នេះគឺ ទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ​ K-3 ។ ទោះ​បី​ជា​ទិដ្ឋាការ​ប្រភេទនេះអាច​នឹង​មាន​ប្រយោជន៍​នៅ​ក្នុង​លក្ខខណ្ឌសព្វថ្ងៃ​នេះ ក៏​ប៉ុន្តែ​កាល​ពី​មុនគឺ​មាន​បទបញ្ជា​រដ្ឋបាល​ ដែល​ជា​គោលនយោបាយ​បិទតាម​បែបរដ្ឋបាល ដែល​ត្រូវ​បាន​អនុវត្ត​ដោយ​មជ្ឈមណ្ឌលទិដ្ឋាការ​ជាតិ ដែល​ជា​ធម្មតា​និយាយថា «ឥឡូវ​មើល ទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ​ K-3 ត្រូវ​បាន​បង្កើតឡើង​សំរាប់​ស្ថានភាព​ដែល​ទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ​រៀបការឬ​ទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ​អន្តោប្រវេសន៍ ត្រូវ​បាន​បាត់​នៅ​ក្នុង​គំនរ​ឯកសារ​កក​ស្ទះ​របស់​ស្ថាប័ន USCIS​ ។ តាម​ពិត​ទៅ​ វា​មិនមែន​បាត់​នោះ​ទេ ប៉ុន្តែ​គឺវា​ជាប់ ​នៅ​ក្នុង​គំនរ​ឯកសារ​កក​ស្ទះ​របស់​ស្ថាប័ន USCIS ។ ដូច្នេះហើយ​ ប្រសិន​បើ​យើង​ទទួល​បាន​ពាក្យ​ធានា​សំរាប់​ទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ​ K-3 មុន យើង​នឹង​ដំណើរ​ការ​ទិដ្ឋាការនេះ​មុន ប៉ុន្តែ​ប្រសិន​បើ​យើង​ទទួល​បាន​ពាក្យ​ធានា​សំរាប់​ទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ​អន្តោប្រវេសន៍​សំរាប់ប្តីប្រពន្ធ​មុន យើងនឹង​ដំណើរ​ការ​ទិដ្ឋាការ​នេះ​មុន ហើយ​យើង​នឹង​ទុកពាក្យ​សុំ​ទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ​ K-3ជា​មោឃៈ» ។ នេះ​ជា​រឿង​ដ៏​សំខាន់​ ពី​ព្រោះ​តួនាទី​របស់​មជ្ឈមណ្ឌលទិដ្ឋាការ​ជាតិក្នុង​ដំណើរ​ការ​ទិដ្ឋាការ​អន្តោប្រវេសន៍​ មាន​លក្ខណៈ​ខុស​ពី​ទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ K ។ សំរាប់​ទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ K​ មជ្ឈមណ្ឌលទិដ្ឋាការ​ជាតិ គ្រាន់​តែ​ផ្ញើ​ឯកសារ​សំណុំរឿង​នោះ​ទៅកាន់​ស្ថានទូត​ដែល​ពាក់​ព័ន្ធ ហើយ​ស្ថានទូត​នឹង​ដំណើរ​ការ​សំណុំរឿងនោះ​តាម​ដំណើរការ​របស់​ស្ថានកុងស៊ុល ។ ចំណែកឯក្នុង​សំណុំរឿង​ទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ​អន្តោប្រវេសន៍​វិញ ដំណើរ​ការ​របស់​មជ្ឈមណ្ឌលទិដ្ឋាការ​ជាតិមាន​សភាព​យឺតយ៉ាវ ព្រោះមជ្ឈមណ្ឌលទិដ្ឋាការ​ជាតិត្រូវ​ធ្វើ​ការ​ទទួល​យក​ឯកសារនិង​បញ្ចូល​ពត៌មាន​ ហើយ​ខ្ញុំ​មិន​និយាយ​ថា​មជ្ឈមណ្ឌលនេះ​ធ្វើ​ការ​សំរេច​ចេញ​ទិដ្ឋាការ​នោះ​ទេ ប៉ុន្តែ​ពួក​គេ​ធ្វើ​ការ​ត្រួត​ពិនិត្យ​ដោយ​ល្អិត​ល្អន់ ដើម្បី​ធានា​អោយ​ប្រាកដ​ថា ពួកគេ​មាន​ពត៌មាន​គ្រប់គ្រាន់ដើម្បី​បន្តដំណើរ​ការ និង​ដាក់​ថ្ងៃ​ណាត់​សំភាស ។ ដូច្នេះប្រសិន​បើ​អ្នក​អាច​ដាក់​ពាក្យ​សុំ​ទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ​ K-3 ហើយ​ត្រូវ​បាន​គេ​សំរេច​យល់​ព្រមលើ​ពាក្យ​សុំ នោះទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ​ K-3 នេះ​នៅ​តែ​ដំណើរ​ការ​លឿន​ជាង​ទិដ្ឋាការប្រភេទ​អន្តោប្រវេសន៍ ។ ទោះ​បី​ជា​យ៉ាង​ណា​ក៏​ដោយ ​ខ្ញុំ​នៅ​តែ​យល់​ថា មជ្ឈមណ្ឌលទិដ្ឋាការ​ជាតិនៅ​តែ​រក្សា​គោលនយោបាយ​បិទតាម​បែប​រដ្ឋបាល ដែល​ពួកគេ​ត្រូវ​ដំណើរ​ការ​សំណុំរឿង​អន្តោប្រវេសន៍​មុន ។ ​ឥឡូវ​នេះ​ ការ​ដំណើរ​ការ​សំណុំរឿង​អន្តោប្រវេសន៍​ជា​ពិសេស​គឺ​សំណុំរឿង​ប្ដីឬ​ប្រពន្ធ​របស់​ពលរដ្ឋ​អាមេរិក ត្រូវ​បាន​កាត់​បន្ថយ​យ៉ាង​ច្រើន ។ ស្ថាប័ន USCIS បាន​ចាត់​វិធានការ​សំខាន់ៗជាច្រើន​​ដើម្បី​ធ្វើ​អោយ​និតិវិធី​របស់​ពួកគេ​កាន់​តែ​មាន​ប្រសិទ្ធិភាព ហើយ​ពួកគេ​បាន​ធ្វើ​វា​អោយ​កាន់​តែមាន​ប្រសិទ្ធិភាព​ឡើង ។​ ខ្ញុំ​គិត​ថា​ពួកគេ​មាន​បុគ្គលិក​ច្រើន​ជាង​មុន ហើយ​ក៏មាន​រឿង​ច្រើន​ដែរដែល​ត្រូវ​ដោះ​ស្រាយពាក់​ព័ន្ធ​នឹង​​សំណុំរឿង​ទាំង​នោះ ហើយ​ពួក​គេ​ក៏​មាន​ធនធាន​ជាច្រើន​ដែរ​ដើម្បី​អោយ​សំណុំរឿង​ទាំង​អស់​នោះ​បាន​ដំណើរ​ការ​ទៅមុខ ដែល​ជា​លទ្ធផល គឺ​ខ្ញុំ​មិន​និយាយ​ថា​ទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ​ K-3 ​ផុត​សម័យលែង​ត្រូវ​បាន​គេ​ប្រើប្រាស់​​នោះ​ទេ ប៉ុន្តែគឺវា​លែង​សូវ​ចាំបាច់​ក្នុង​ការ​ប្រើប្រាស់​ដូច​កាលពីពេល​ដែល​​វា​ត្រូវ​បាន​បង្កើត​ពីដំបូង​នោះ​ទេ ។ ដោយ​សារ​មូលហេតុនេះ​ហើយ ទើប​ខ្ញុំ​គិត​ថា​អ្នក​អាច​នឹង​ឃើញ​សំណុំរឿង​ទិដ្ឋាការ​ប្រភេទ​K-3​ កាន់​តែ​តិច​ទៅៗដែល​នឹង​ត្រូវ​ដំណើរ​ការ​នៅ​ក្នុង​ប្រទេស​កម្ពុជា ឬ​ប្រទេស​ផ្សេងៗទៀត ។

 


Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

The hiring of a lawyer is an important decision that should not be based solely on advertisement. Before you decide, ask us to send you free written information about our qualifications and experience. The information presented on this site should not be construed to be formal legal advice nor the formation of a lawyer/client relationship.